Onze cider: puur, lokaal en een beetje Normandië
Bij De Mederie maken we cider zoals het hoort: met echte appels, zonder toevoegingen, en op de meest natuurlijke manier mogelijk.
Onze basis? Lokale hoogstamappels die we zelf plukken. Maar omdat we net dat beetje extra willen, mengen we er een beetje echte Normandische ciderappels bij. Die gaan we persoonlijk ophalen in Normandië – in die historische ciderstreek vinden we naast appels ook inspiratie!
Appels persen tot sap
Op een koude maar zonnige dag in oktober is het altijd leuk werken. Het oogsten
en werken heeft een soort romantiek.
Zeker als je weet dat dit al eeuwenlang wordt gedaan.

Waarom onze cider anders is
🔸 Hoogstamappels uit de streek – Ambachtelijk, lokaal en onbespoten.
🔸 Normandische ciderappels – Extra diepgang en complexiteit in de smaak.
🔸 Spontane fermentatie – Geen toegevoegde gist, puur natuur.
Het resultaat is een cider die leeft, met een frisse zuurtegraad en subtiele tannines.
Cider met een twist
We houden van experimenteren, dus naast de klassieke cider maken we ook ciders met ander fruit.
🍇 Cider met wijndruiven – Voor als je niet kunt kiezen tussen cider en natuurwijn.
🫐 Cider met blauwe bessen – Fruitig, fris en een tikje funky.
🍓 Oh La La La Cider – Een blend met bessen, zacht en vol van smaak.
Proeven?
Onze ciders zijn 100% natuurlijk en ambachtelijk gemaakt. Zin om te proeven? Check de webshop of kom langs bij De Mederie!