Overslaan naar inhoud

2. De Mederie-ciders

Spontaan gegiste cider met een uniek karakter

Onze cider: puur, lokaal en een beetje Normandië

Bij De Mederie maken we cider zoals het hoort: met echte appels, zonder toevoegingen, en op de meest natuurlijke manier mogelijk. 

Onze basis? Lokale hoogstamappels die we zelf plukken. Maar omdat we net dat beetje extra willen, mengen we er een beetje echte Normandische ciderappels bij. Die gaan we persoonlijk ophalen in Normandië – in die historische ciderstreek vinden we naast appels ook inspiratie!

Appels persen tot sap

Op een koude maar zonnige dag in oktober is het altijd leuk werken. Het oogsten
en werken heeft een soort romantiek. 
Zeker als je weet dat dit al eeuwenlang wordt gedaan.


appelpers lancman mederie
We persen zelf ons appels tot sap


Waarom onze cider anders is

🔸 Hoogstamappels uit de streek – Ambachtelijk, lokaal en onbespoten.

🔸 Normandische ciderappels – Extra diepgang en complexiteit in de smaak.

🔸 Spontane fermentatie – Geen toegevoegde gist, puur natuur.

Het resultaat is een cider die leeft, met een frisse zuurtegraad en subtiele tannines.


Cider met een twist

We houden van experimenteren, dus naast de klassieke cider maken we ook ciders met ander fruit.

🍇 Cider met wijndruiven – Voor als je niet kunt kiezen tussen cider en natuurwijn.

🫐 Cider met blauwe bessen – Fruitig, fris en een tikje funky.

🍓 Oh La La La Cider – Een blend met bessen, zacht en vol van smaak.

bessen-cider-ohlalala

Proeven?

Onze ciders zijn 100% natuurlijk en ambachtelijk gemaakt. Zin om te proeven? Check de webshop of kom langs bij De Mederie!

1. Wat is mede?
en waarom moet je het proberen?